Kerstnachtdienst

Het is een echt Leidse traditie: Kerstnacht vieren in de Pieterskerk
Hieronder vind je alle informatie over de diensten.
Wij zijn ook te volgen via Facebook.

Komt allen tezamen! ‘Het begint in een kind’

Dit jaar jaar zwaaien de deuren van de Pieterskerk weer open voor een groot publiek op Kerstavond. Vanwege de verwachte belangstelling worden er weer twee identieke kerstnachtdiensten gehouden: om 20.30 uur en 22.30 uur.* Het worden traditionele vieringen met bekende kerstliederen, zoals ‘Nu daagt het in het Oosten’ en ‘Stille Nacht’. Muzikale medewerking wordt verleend door K&G 3, o.l.v. René Leckie, en Willeke Smits, organist van de Leidse Binnenstadsgemeente en Bijzonder Kerkenwerk Leiden. Voorganger is ds. Margreet Klokke, predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente en voor Bijzonder Kerkenwerk Leiden.

De toegang is vrij en zonder reservering.
De diensten worden niet via internet of TV uitgezonden dit jaar.

*De eerste dienst is meestal het drukst bezocht, dus kom op tijd!
Op last van de brandweer mogen er niet meer dan 1500 mensen naar binnen. Mocht je op de eerste dienst gerekend hebben en deze toch niet halen: het plein van de Pieterskerk is omringt door koffietentjes, waar je een heerlijke bak koffie kunt drinken en kom dan naar de tweede dienst.

K&G 3
Wij zijn verheugd dat K&G dit jaar de dienst inkleurt met de warme kerstklanken van aloude kerstmuziek. Het podiumorkest K&G 3 bestaat grotendeels uit leden die hun sporen hebben verdiend bij Jong K&G en vervolgens bij de Show- and Marchingband. Het orkest kan daardoor bogen op vele jaren muzikale ervaring. En dat is te horen ook! Het instrumentarium is nagenoeg gelijk aan dat van de Show- and Marchingband, maar is aangevuld met een basgitaar en drums. De muziek voor K&G 3 wordt ook speciaal gearrangeerd en georkestreerd.

Wij kijken uit naar een muzikaal Kerstfeest in een volle kerk. Inspirerende en verbindende Kerstdagen gewenst!

Zondag 24 december 2023
1e Kerstnachtdienst 20.30 uur
2e Kerstnachtdienst 22.30 uur

Muzikale medewerking: K&G 3
Organist: Willeke Smits
Voorganger: ds. Margreet Klokke

Pieterskerk
Kloksteeg 16, Leiden

Graag vragen wij uw aandacht voor de zomerbonnen actie van Diaconaal Centrum de Bakkerij. Met uw bijdrage worden 1200 huishoudens in onze regio in de zomer geholpen.

Om welvaart en overvloed te delen met hen die het minder goed hebben: Zomerbonnen brengen een beetje verlichting voor mensen in financieel zware tijden. Doet u ook dit jaar weer mee?

Diaconie Protestantse gemeente Leiden
en RK Diaconie Leiden
Diaconaal Centrum De Bakkerij
Oude Rijn 44b, 2312 HG Leiden

Rekeningnummer:
NL 46 INGB 0000 097065
t.n.v. Diaconie Protestantse gemeente Leiden
o.v.v. Zomerbonnenactie 2023