Adventsactiviteiten

Openstelling Hooglandse Kerk

In de periode 21 december t/m 24 december en 28 december t/m 31 december zal de Hooglandse Kerk dagelijks tussen de middag van 12.30 uur tot 13.30 uur worden opengesteld voor bezoekers.

Adventsconcert Leidse Cantorij

Het Adventsconcert van de Leidse Cantorij is helaas op het allerlaatste moment geannuleerd, naar aanleiding van de persconferentie van zaterdagavond 18 december. Het koor heeft daarom een aantal eerder opgenomen stukken online gezet. Deze zijn samengesteld uit opnames van de repetities ter voorbereiding op het concert.
U vindt ze hieronder of via de website: www.leidsecantorij.nl

Kerstboomactie

Zaterdag 18 december
13.00 – 16.00 uur
Hooglandse Kerkplein

Wie wil jij deze kerst speciaal in het licht zetten en waarom?

De gemeente Leiden heeft een kerstboom geplaatst op het plein voor de Hooglandse Kerk. Bezoekers kunnen het antwoord op bovenstaande vraag opschrijven en in een bal in de kerstboom hangen. De benodigde materialen (plastic kerstballen, papier, pennen) zijn aanwezig.

Er is een team van vrijwilligers om de weg te wijzen en er is ook gelegenheid voor een gesprek, voor wie dat wil. Binnen in de kerk klinkt kerstmuziek, gespeeld door Willeke Smits (orgel) afgewisseld door het blokfluit ensemble van Liesbeth Boertien.

Daarnaast is er een Stilteruimte waar bezoekers tijd en ruimte wordt geboden voor bezinning. Iedereen mag hier een kaarsje aansteken en even rust nemen om persoonlijke ervaringen van dit jaar de revue te laten passeren.