Kerstnachtdienst

Wegens een internet storing is de live stream van de Kerstnachtdienst in de Hooglandse Kerk niet naar onze wens uitgezonden. Dit vonden wij erg vervelend en wilden u toch nog een mogelijkheid geven de dienst te vieren. Daarom hebben wij van een aantal bronnen de beelden en het geluid gecombineerd om zo toch nog een mooie herbeleving te kunnen geven van de kerstnachtdienst. Helaas is de lipsynchronisatie niet optimaal, maar door de losse opname van het geluid vinden wij het de mooi alternatief. U kunt de dienst bekijken via de homepage van deze website.

Voorganger in beide diensten is ds. Margreet Klokke, predikant van de Leidse Binnenstadsgemeente en voor Bijzonder Kerkenwerk Leiden. De Leidse Cantorij zal met kleine ensembles o.l.v. Hans Brons in de traditionele Kerstnachtviering een muzikale bijdrage leveren. Het koor is sinds 1968 verbonden aan de monumentale Hooglandse kerk in Leiden en is het vaste koor van de Leidse Binnenstadsgemeente. Trompettist is Danny Teong. Willeke Smits bespeelt het orgel. Zij is organist van de Leidse Binnenstadsgemeente in de Hooglandse Kerk. Ook is de ze vaste begeleider van de Leidse Cantorij.

Omdat er wegens de maatregelen geen bezoekers zijn, vragen wij om uw gulle bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt voor de onkosten van deze dienst en voor de zomerbonnen actie van diaconaal centrum de Bakkerij. Hierdoor worden 1200 huishoudens in onze regio in de zomer geholpen.

Scan de QR code of maak uw gift over op:
NL15 INGB 0000 7839 95 t.n.v. BKL o.v.v. Kerstnacht 2020

U kunt ook rechtstreeks een donatie overmaken aan de Bakkerij, via de zomerbonnenactie.

Vanwege de verscherpte maatregelen van 14 december, heeft de organisatie besloten de Kerstnachtdienst toch zonder publiek te laten plaatsvinden. De dienst zal worden uitgezonden via de website, het YouTube kanaal van het Bijzonder Kerkenwerk Leiden en via Unity.Nu TV.

De uitzendingen van Unity.NU TV zijn via kanaal 40 van Ziggo en via kanaal 1412 bij alle andere providers. Deze kerstdiensten worden georganiseerd door het Bijzonder Kerkenwerk Leiden.

Rekeningnummer: NL 46 INGB 0000 097065

of download de folder